wynik-wędliny


Zapytanie ofertowe nr 2/2015

Młodzieżowy  Ośrodek  Wychowawczy

w Samostrzelu
Samostrzel 7
89-110 Sadki,
tel./fax  52 386 88 76
www.mow-samostrzel.pl

działając  w sprawie dokonania zamówienia do kwoty 30.000 euro, tj. z wyłączeniem

przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. na podstawie art.
4 pkt 8 (tekst jednolity Dz. U. z 2013, poz.907 z późniejszymi zmianami.).

Zaprasza wszystkich zainteresowanych wykonawców do złożenia oferty cenowej

na

„Dostawę  mięsa i wędlin  do stołówki
Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego
w Samostrzelu”

 

I. Opis przedmiotu zamówienia:

 

  1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa  mięsa i wędlin  w  ilościach podanych  w  Załączniku  Nr  2.
  • Dostawy mięsa, wędlin odbywać się będą przynajmniej 3 razy w tygodniu,

w godzinach od 7.00 – 8.00,

  • dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne zamawiający odda wykonawcy przy następnej dostawie,
  • mięso powinno pochodzić wyłącznie z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej,
  • wszystkie wędliny powinny być umieszczone w hermetycznie zamkniętych opakowaniach z etykietką, na której widnieje nazwa i termin przydatności do spożycia,
  • dostarczone mięso, wędliny, podroby muszą być świeże, nie mrożone, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia,
  • mięso powinno być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie, kurczaki i podroby muszą posiadać atest (wydany zgodnie z przepisami) stwierdzający, że drób z którego uzyskano mięso – zostało poddane badaniom przed i po uboju,
  • mięso i wędliny nie mogą odznaczać się:

–  obcymi posmakami, zapachami;

–  obślizgłością, nalotem pleśni, zazielenieniem;

–  nie mogą być uszkodzone mechanicznie, zabrudzone,

–  nie dopuszcza się produktów z zerwaną plombą  (dotyczy wędlin),

  • muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne oraz zasady systemu HACCP w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów,
  • dostarczane mięso powinno spełniać właściwe standardy jakościowe przyjęte na  rynku art. spożywczych, a Wykonawca powinien zagwarantować, iż dostarczane produkty spełniają normy związane z warunkami sanitarnymi ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej.

 

II.  Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy  do dnia 31.03.2016r   .

 

III. Warunki udziału w postępowaniu wymagane od wykonawców:

 

Wykonawcy ubiegający się o udzielenie zamówienia muszą posiadaćuprawnienia do     wykonywania określonej działalności lub czynności.

1.  Dokumenty wymagane od Wykonawców:

– aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności     gospodarczej,

–  oświadczenie Wykonawcy  o:  wpisie do rejestru zakładów podlegających kontroli    Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wprowadzeniu systemu HACCP,  posiadaniu zgody

właściwego organu inspekcji sanitarnej na przewóz (transport) mięsa i wędlin – zał. nr 3,

– pełnomocnictwo, jeżeli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika,

– wypełniony formularz oferty (zał. nr 1)  i formularz cenowy (zał. nr 2) oraz podpisany wzór   umowy (zał. nr 4).

IV. Opis sposobu przygotowania oferty:

 

1.   Oferta złożona przez Wykonawcę musi być sporządzona na formularzach

załączonych do zapytania ofertowego oraz musi zawierać wszystkie dokumenty

wymagane  postanowieniem  pkt. III. 1   niniejszej oferty.

2.   Oferta musi być podpisana przez osobę/osoby upoważnioną/e do reprezentowania firmy

na zewnątrz i zaciągania zobowiązań w wysokości odpowiadającej cenie oferty. Jeśli

dokument przedstawiony jest w postaci kserokopii – poświadczenie, oprócz adnotacji:

“za zgodność z oryginałem”, musi być opatrzone imienną pieczątką, datą i podpisem

osoby upoważnionej do reprezentowania firmy na zewnątrz.

3.   Wykonawcy ponoszą koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

4.   Cena oferty musi być podana w złotych cyfrowo i słownie z dokładnością do dwóch

miejsc po przecinku.

  1.   Wartość pakietu ogółem z podatkiem VAT stanowi cenę oferty.

6.   Cena oferty obejmuje wszystkie koszty związane z dostawą, w szczególności:

koszt  zakupu, produkcji, transportu i rozładunku produktów.

7.   Wykonawca jest związany ofertą 30 dni od upływu terminu składania ofert.

8.   W ofercie należy podać cenę jednostkową oferowanych produktów bez podatku VAT

(cena jednostkowa netto), wartość netto (ilość x cena netto), wskazać stawkę podatku Vat,

wartość podatku Vat (wartość netto x stawka podatku) oraz wartość brutto

(wartość netto + wartość podatku).

9. Cena jednostkowa netto za dany produkt określona przez Wykonawcę  będzie      obowiązywała przez cały okres trwania umowy i nie będzie podlegała zmianie.

10. Cenę należy podać za jednostki miary wskazane w Formularzu cenowym, bez względu na  wielkość opakowania jednostkowego, w jakim towar zostanie sprzedany. Wykonawca oferujący opakowania jednostkowe znacznie różniące się gramaturą od opakowań podanych w formularzu cenowym winien przeliczyć cenę wg gramatury opakowania podanej przez Zamawiającego.

11. Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzania zmian w umowie w stosunku do treści oferty, które będą mogły być dokonane z powodu zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy lub w przypadku wystąpienia którejkolwiek z następujących sytuacji:

 

1) przedłużenie lub skrócenie terminu zakończenia przedmiotu umowy może nastąpić w przypadkach: – wystąpienia okoliczności siły wyższej – jako siłę wyższą należy rozumieć zdarzenia niezależne od żadnej ze Stron, zewnętrzne, niemożliwe do zapobieżenia, które nastąpiło po dniu wejścia w życie umowy;

2) ustawowej zmiany stawki podatku Vat.

V.  W przedmiotowej sprawie informacji udzielają:

Anna Danielek      tel. 52 386 88 76 w. 39

Anna Lasota  (intendent)       tel.  52 386 88 76  w. 33

codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 do 15.00.

 

VI.   Miejsce oraz termin składania ofert:

1. Oferta może być przesłana za pośrednictwem poczty lub też dostarczona osobiście

na adres:  Młodzieżowy  Ośrodek  Wychowawczy  w  Samostrzelu,  Samostrzel 7,

89-110 Sadki  w terminie najpóźniej do dnia 22.12.2015r. do godziny 09.00.

 

Koperta musi być zaadresowana na  Młodzieżowy  Ośrodek  Wychowawczy

w  Samostrzelu,  Samostrzel 7,  89-110 Sadki   z dopiskiem „Oferta na dostawę

         mięsa i wędlin  do stołówki  Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego

         w Samostrzelu – nie otwierać przed 22.12.2015r.  godz.  09.00”

3. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.

4. Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją

ofertę.

5. Podczas otwarcia ofert Zamawiający ogłosi nazwę i adres Wykonawcy oraz cenę

oferty. Informacje te zostaną odnotowane w protokole.

6.  Zamawiający informację o wyniku postępowania  zamieści na stronie internetowej

www.mow-samostrzel.pl  oraz zawiadomi pisemnie (faksem lub drogą elektroniczną)

wszystkich Wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia.

7. Dane, o których mowa w pkt 5 Zamawiający udostępni tym Wykonawcom, którzy nie

byli obecni przy otwarciu ofert na ich pisemny wniosek.

 

VII.  Kryteria oceny i wyboru oferty:

 

Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:

najniższa cena – 100%

Oferty zostaną ocenione w skali od 0 do 100 pkt. Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów, natomiast pozostałe wyliczone zostaną wg wzoru:

cena min

Wb=—————- x 100 pkt

Cena of.bad.

gdzie:

Wb – wartość punktowa oferty badanej

Cena min. – najniższa cena brutto spośród wszystkich ofert

Cena of.bad. – cena brutto oferty badanej

 

2. W przypadku, gdy nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy składając oferty dodatkowe nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.

 

VIII. Załączniki:

  1. Formularz oferty
  2. Formularz cenowy
  3. Oświadczenie
  4. Wzór umowy